Vår miljö och mötesplats

Magnus Ladulåsskolan har moderna, ljusa och luftiga lokaler på Skolgatan 2 i centrala Jönköping. Här erbjuder vi lugna studierum för varje elev. Skolan har också grupprum och ämnessalar i olika ämnen. Det finns uppehållsrum, bibliotek, kök, pingisrum, ateljé, musikrum, gym, lugn & ro rum, datarum, rum för TV-spel (X-box och Playstation). Skolan finns på våning 1, 3, 5, 6.

På våning 3 finns vår administrativa del. Här finns rektor och biträdande rektor/ SYV, samt arbetsrum för hela skolans arbetslag för både vån 1 och vån 5. På våning 3 finns även skolans elevhälsa, skolpsykolog, kurator och skolsköterska. Vi har också en skolläkare kopplad till oss på konsultbasis som kommer till oss varje månad, han är specialist i både psykiatri och barn- och vuxenpsykiatri. Föräldrar kan få vägledning och bjuds in till kompetensutveckling genom vår föräldraförening.

Gymnastiksal finns inom 5 minuters avstånd från skolan.

Vi har en egen minibuss som gör att vi har stora möjligheter att ta oss ut på utflykter, studiebesök och på olika idrottsaktiviteter såsom bad, skridskor, badminton etc. Under terminerna är vi ofta i skog och mark och har miljö och hälsa i fokus. Utanför vår skola finns både stad och grönska. Buss- och tågkommunikationer ligger inom några  minuters promenadavstånd. Det är dessutom gångavstånd till promenader längs Vättern.